Entitats en xarxa - Portal d'Entitats de Figueres - Serveis de les Entitats

 

Cercador

Serveis de les Entitats

Imatge de complement
Tot l'any
Servei d'Aliments: C.D.A. Centre de Distribució d'Aliments
L'actual situació econòmica ha provocat un gran augment de la demanda d'aliments per part de les famílies en atur.

Càritas Interparroquial de Figueres, atén a les persones i famílies que es personen directament a la nostra entitat, ja sigui de la ciutat de Figueres o dels pobles de la comarca que vénen derivades respectivament, de l'Ajuntament de Figueres i del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

CDA: a partir del mes de novembre de l'any 2010 la distribució d'aliments ha sofert un canvi molt positiu amb l'obertura del Centre de Distribució d'Aliments, participat per Càritas Figueres, Ajuntament de Figueres, Consell Comarcal de l'Alt Empordà i la Creu Roja Figueres.

En Càritas Figueres, atenem de manera mot més digna, a les famílies que han estat derivades pels serveis socials de totes aquestes entitats, amb un llistat únic d'usuaris que evita duplicitats i millora la transparència del servei. En aquest centre poden intercanviar quinzenalment els punts que se'ls otorga per productes d'alimentació bàsica, triant ells mateixos de l'assortiment, amb un màxim de cada producte.

Les aportacions de productes provinents del Banc Europeu d'Aliments, només cobreixen una part de les necessitats. En aquest sentit, Càritas Interparroquial de Figueres, ha fet gestions amb distribuïdors locals. També hem engegat campanyes per conscienciar a la població d'aquesta mancança, amb una resposta molt positiva tant per part de les parròquies com d'entitats, ajuntaments, escoles i particulars.

L'any 2012 s'han repartit 13.891 cistelles d'aliments entre 1.699 famílies.

 Iniciativa promoguda pel departament d’Acció Cívica de l’Ajuntament de Figueres Ajuntament de Figueres
ClicPortal